ANTROPOGEN LANDSHAFTLAR VA UNING TIPLARI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2023)
Ushbu maqolada yer yuzida inson ta`sirida ozmi-ko`pmi o`zgarmagan yoki insonning bevosita yoki bilvosita ta`siri asoratini sezmagan landshaftlar deyarli qolmaganligi, ammo qaysi landshaft qay darajada antropogenlashgan va ularni qachon antropogen landshaft deb atash mumkin yoki tabiiy landshaftga aylanadi, degan savollarning javobi haligacha muammoli va munozaraligi, ana shunday munozarali savollardan yana biri tabiiy landshaftlar antropogen landshaftlarga aylanishi uchun uning bir komponentigina o`zgarishi kifoyami yoki barcha komponentlar bir yo`la o`zgartirilgan bo`lishi kerakmi, degan savolga javob yoritiladi.