KIRITMALARNING O’ZIGA XOS LEKSIK-SEMANTIK XUSUSIYATLARI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2023)
So`zlovchining asosiy fikr ichida yo`l – yo`lakay aytilgan fikrini anglatuvchi gap kiritma gap deyiladi. Kiritma gap o`zi kiritilgan gapning biror bo`lagiga mazmunan aloqador bo`lib, maxsus pauza bilan ajratiladi