ERTA NEONATAL DAVRDA ASPIRATSION SINDROMDA VAFOT ETGAN CHAQALOQLAR BUYRAGINING MORFOLOGIK XUSUSIYATLARNING O’ZGARISHI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2023)
Erta neonatal davrda aspiratsiya sindromi neonatologiyada hali ham dolzarb tadqiqot mavzusi bo'lib qolmoqda, klinik ahamiyatiga qaramay, yangi tug'ilgan chaqaloqlarda va chaqaloqlarda tug'ruqdan keyingi aspiratsiyaga hali ham kamroq e'tibor qaratilаdi. Neoanatal davr shartli ravishda ikkita davrni oʼz ichiga oladi. Erta neonatal davr chaqaloq tugʼilganidan 0- 7 kungacha boʼlgan va kechki neonatal davr 8-28 kungacha boʼlgan muddat[2,4]