GEOGRAFIK QOBIQ (LANDSHAFT QOBIQ) VA UNING XUSUSIYATLARI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2023)
Ushbu maqolada yer sayyorasining litosfera (tosh qobiq), gidrosfera (suv qobig`i), atmosfera (havo qobig`i), biosfera (hayot qobig`i)larining o`zaro bir biriga kirishuvi, o`zaro ta`siri, o`zaro aloqasi natijasida hosil bo`ladigan geografik qobiq (landshaft qobiq) va uning muhim hususiyatlari haqida so`z yuritiladi.