BIOLOGIYA DARSLARIDA KORGAZMALI QUROLLARDAN SAMARALI FOYDALANISH (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2023)
Biologiya darslarida korgazmali qurollardan foydalanish metodidan dars mavzusi koproq fiziologik, bioximik, ekologik mazmunga ega bolgan paytlarda foydalaniladi. Ko‘rgazmali metodda oquvchilar yangi organadigan mavzuni ko‘rgazmali qurollarni ko‘rish, idrok etish vositasida o‘rganadi. Bunday metod qo‘llanilganda o‘qituvchilarni so‘zi, tushuntirishda yordamchi vosita vazifasini otaydi. Ko‘rgazmali metod tasviriy, tabiiy vositalar, tajribalar namoiyishi kabi turdosh metodlarni o‘z ichiga oladi.