TILSHUNOSLIK TARAQQIYOTIDA PROFESSOR NIZOMIDDIN MAHMUDOV XIZMATLARI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2023)
mazkur maqolada hozirgi o‘zbek tilshunosligining yetakchi tilshunos olimlaridan biri professor Nizomiddin Mahmudovning o‘zbek tilshunosligi taraqqiyoti rivojiga qo‘shgan beqiyos hissasi, nutq va uning turlari, nutqiy faoliyat, shuningdek, nutqiy ko‘nikma to‘g‘risida so‘z yuritilgan va maqolada keltirib o‘tilgan mulohazalarga xulosalar berilgan.