“BARQAROR TARAQQIYOT VA RIVOJLANISH TAMOYYILLARI” (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2023)
Ushbu maqolada barqaror rivojlanish tushunchasi eski rivojlanish kontseptsiyasining evolyutsiyasidir, chunki u iqtisodiy va moddiy taraqqiyotni nazarda tutadi, ammo tabiiy resurslardan mas'uliyatli foydalanish orqali ijtimoiy farovonlik bilan. Shu tarzda, u barqarorlikning uchta asosiy o'qini birlashtirdi: iqtisodiy, ekologik va ijtimoiy. Ijtimoiy barqarorlik: Ijtimoiy o'sish atrof-muhit uchun chidamli ko'rsatkichlarga mos kelishi va boylikni taqsimlashdagi mas'uliyatga asoslangan bo'lishi kerak. Bu aholining mutanosib o'sishiga intilish va qashshoqlikni yo'q qilishni nazarda tutadi.