ROUMING XIZMATLARI TASHKIL ETISHDA QO’LLANADIGAN TEXNOLOGIYALAR (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2023)
Rouming - bu boshqa (mehmon) tarmoq resurslaridan foydalangan holda abonentning "uy" tarmog'ining xizmat ko'rsatish hududidan tashqarida abonentga xizmatlarni (uyali aloqa, Wi-Fi) ko'rsatish tartibi. Bunday holda, abonent qabul qilmaydigan operator bilan shartnoma tuzishi shart emas va xizmat haqi uning hisobidan yechib olinadi. Telefon roumingi vaqtida abonent o'z telefon raqamini saqlab qoladi. Ushbu maqolada rouming hizmatlari haqida ma’lumotlarga ega bo’lasiz.