SHAKARSIZ MEVA MURABBOSINI ISHLAB CHIQISH VA BAHOLASH ASOSLARI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2023)
Tajriba oddiy sharoitida to‘rt marta ishlov berish bilan shakarsiz meva murabbosiga saqlashning ta’sirini baholash uchun o‘tkazildi. Tekshiruv davomida tayyorlangan murabboning hissiy sifati, fizik-kimyoviy va saqlash muddati 30 kundan 120 kungacha bo‘lgan vaqt oralig‘ida tahlil qilindi. O‘rganilayotgan barcha muolajalar mahsulotning hissiy fazilatlari, fizik-kimyoviy va saqlash muddati bo‘yicha sezilarli o‘zgarishlarni ko‘rsatmadi. Natijalar asosida T3-shakarsiz aralashtirilgan mevali murabbo boshqa muolajalarga qaraganda past kaloriyali va umumiy maqbullikka ega bo‘lganligi aniqlandi. Barcha tayyorlangan shakarsiz murabbolarning saqlash muddati 90 kungacha bo‘lgan saqlash muddatiga ruxsat berilgan.