YO‘NALMA HARAKAT FE’LLARINING LEKSIKOGRAFIK TALQINI MASALASI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2023)
Leksikografiyada so‘zlarning muayyan guruhlarini lug‘atlarda berish, ularni ma’lum bir turlarga ajratishga qaratilgan ma’lumotlar tilshunoslikka oid ada-biyotlarda u qadar ko‘p uchramaydi. Zero, bu turdagi lug‘atlar tilshunoslikda nisba-tan yangi bo‘lgan muammolar sirasiga kiradi. Yo‘nalma harakat fe’llarining lug‘at-larda berilishi tahlili bu so‘zlarning leksik mohiyatini, grammatik imkoniyatlarini, pragmatik xususiyatlarini to‘liqroq ochishga xizmat qiladi.