O‘ZBEK TILI IZOHLI LUG‘ATLARIDA YO‘NALMA HARAKAT FE’LLARINING BERILISHI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2023)
O‘zbek tilining izohli lug‘atida yo‘nalma harakati fe’llari talqini o‘z yutuq va kamchiliklariga ega. Ingliz tilining izohli lug‘atlaridan farqli o‘laroq bu lug‘atda barcha izohlar rasmiy uslubda bayon etilgan. Izohlar qisqa va lo‘nda, misollar izoahda keltirilgan lug‘aviy ma’nolar bilan birga pragmatik jihatdan kontekstual semalarini namoyon etadi. Illyustrativ misollar daliliy qiymatga ega, barchasining manbasi keltirib o‘tiladi. Ba’zi misollar, xususan, keltirilgan maqollar lingvomadaniy qiymatga ega – bular lug‘atning ustunliklaridir.