SAQLANAYOTGAN PAXTA XOM-ASHYOSI NAMLIGINING TOLA SIFATIGA TA’SIRI VA UNI NAZORAT QILISH (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2023)
Havoning namligi “nisbiy namlik” sifatida o‘lchanadi. Bu havo namunasidagi suv miqdori havoning bir xil haroratda ushlab turishi mumkin bo‘lgan maksimal suv miqdori bilan taqqoslanadi. U 0 dan 100% gacha bo‘lgan shaklda ifodalanadi. Sovuq havo iliq havoga qaraganda kamroq namlikni ushlab turishi mumkin, shuning uchun havo namligi uning haroratiga nisbatan "nisbiy".