GʻAFUR GʻULOMNING POETIK MAHORATI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2023)
Ushbu ilmiy tadqiqotimiz orqali biz O'zbekistonning taniqli yozuvchisi G'afur G'ulomning hayot yo'lini o'rganib chiqdik. Shoir butun umri davomida ko'plab she'rlar, qissalar va dostonlar yozdi.Umuman olganda o'zining 63 yil umri davomida Sho'ro siyosati va komfirga mafkurasi ta’sirida el-yurtni yuksak ko'tarinkilik ruhida yashash va mehnat qilishga chorladi. Tadqiqotimiz davomida shoirning hayot so'qmoqlari, mehnati va ijodining mevalarini hamda poetik mahoratini ko'rib chiqamiz.