ХОРАЗМ ВИЛОЯТИ ЮҚУМЛИ КАСАЛЛИКЛАР ШИФОХОНАСИДА COVID-19 КАСАЛЛИГИ БИЛАН ДАВОЛАНГАН БОЛАЛАР ВА КАТТА ЁШЛИ БЕМОРЛАРДА КУЗАТИЛАДИГАН КЛИНИК-ЛАБОРАТОР КЎРСАТГИЧЛАРИНИНГ ТАҚҚОСЛАМА ТАҲЛИЛИ (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2023)
Ушбу тезисда Хоразм вилояти юқумли касалликлар шифохонасида COVID-19 касаллиги билан даволанган катталар ва болаларнинг клиник лаборатор кўрсаткичлари таққослаб ўрганилган. Олинган натижаларга кўра COVID-19 нинг оғир шакли катталарда болаларга қараганда кўпроқ учрайди ва мос равишда 27.0% ва 0.0%. Катта ёшли беморларда иситма ≤38,5°С, қон ивиш тизимида ўзгаришлар ва пневмония мос равишда 82.7%, 73.1% ва 41.7 % ни ташкил қилган бўлса, болаларда бу кўрсаткичлар 6.25%, 27,1% ва 6.25% бўлган.