СӨЗ ТАҢЛАЎДЫҢ ЛИНГВОСТИЛИСТИКАЛЫҚ ӨЗГЕШЕЛИКЛЕРИ (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2023)
Тилдеги ҳәр бир лексема өз семемасына сәйкес ҳәм стиллик жақтан үйлесип қолланылыўы керек. Тек усы жағдайда ғана биз дурыс, орынлы ҳәм көркем етип сөйлей аламыз. Сөз белгили бир семемаға қарай семантикалық қурамға бирлеседи. Тилдиң семантикалық системасын бөлимлерге бөлип қараў кейинги он жыллықта «семантикалық майдан» деп аталған негизге бағдарланған.