ХАЛҚ ЎЙИНЛАРИ НОМЛАНИШИДАГИ ОНОМАСТИК ҚОНУНИЯТЛАРНИНГ МОТИВАЦИОН ЖИҲАТЛАРИ (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2023)
Мақолада  ҳалқ ўйинлари номланишидаги ономастик қонуниятларнинг мотивацион жиҳатлари очиб берилган. Халқ миллий ўйинлари мажмуига уларнинг байрамлари, тантана ва анъаналари маросимлари ҳам кирган. Бундай ўйин ҳамда маросимларда  рақслар  ҳам    ижро қилиниб, улар мазмунида ибтидоий одамлар ўз ҳаётларидаги    воқеаларни, ютуқлари ва муваффақиятсизликлари, шодликлари ва қайғуларини  ифодалашган.