O‘ZBEK-QORAQALPOQ ADABIY ALOQALARI: AN’ANA, TA’SIR VA TARJIMA MASALALARI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2026)
Mazkur tezisda o‘zbek va qoraqalpoq xalqlari o‘rtasidagi ko‘p asrlik adabiy aloqalar, ularning tarixiy ildizlari hamda taraqqiyot bosqichlari yoritilgan. Shuningdek, adabiy an’ana, adabiy ta’sir va badiiy tarjimaning ikki qardosh xalq adabiyotlarini yaqinlashtirishdagi ahamiyati ochib berilgan. Tarjimachilik sohasidagi yutuqlar bilan bir qatorda mavjud muammolar ham ko‘rsatilib, adabiy aloqalarni yanada rivojlantirishning ilmiy-amaliy jihatlari yoritilgan.