TALABALARDA G‘OYAVIY VA MA’NAVIY IMMUNITETNI SHAKLLANTIRISH TEXNOLOGIYALARI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2026)
Ushbu tezisda talabalarda g‘oyaviy va ma’naviy immunitetni shakllantirish texnologiyalarining pedagogik jihatlari tahlil etilgan. Globallashuv va axborot oqimlarining kuchayishi sharoitida yoshlarning ongiga turli mafkuraviy tahdidlar kirib kelayotganligi ushbu muammoning dolzarbligini belgilaydi. Tadqiqotda g‘oyaviy va ma’naviy immunitet tushunchalarining mazmuni, ularning o‘zaro bog‘liqligi hamda shakllantirishning zamonaviy pedagogik texnologiyalari yoritilgan. Xususan, interaktiv metodlar, loyiha asosida o‘qitish, media savodxonlikni rivojlantirish va shaxsga yo‘naltirilgan yondashuvning ahamiyati asoslab berilgan. Shuningdek, ta’lim jarayonida talabalarning tanqidiy fikrlashini rivojlantirish, mustaqil qaror qabul qilish ko‘nikmalarini shakllantirish orqali ularning g‘oyaviy barqarorligini ta’minlash masalalari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari oliy ta’lim tizimida ma’naviy-axloqiy tarbiyani takomillashtirishda muhim ahamiyat kasb etadi.