TARIXIY SHAXS OBRAZI TASVIRIGA XOS YETAKCHI TAMOYILLAR (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2026)
Ushbu maqolada tarixiy shaxs obrazlari va tarixiy mavzularga oid qarashlar tahlil ostiga olingan bo‘lib, ularning adabiyotshunoslikdagi o‘rniga to‘xtalib o‘tilgan. Ular tarixiy asarlarning badiiy qiymatini belgilovchi asosiy mezon ekanligi mazkur qarashlar orqali ko‘rsatib o‘tilgan.