PREZIDENT MAKTABLARI BOSHQARUV FAOLIYATINI UMUMTA’LIM MAKTABLARIGA TATBIQ ETISHNING USTUVOR YO‘NALISHLARI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2026)
Maqolada Prezident maktablari boshqaruv faoliyatining umumta’lim maktablariga tatbiq etilish holati tahlil qilinadi. Prezident maktablarida shakllangan STEM yondashuvi, xalqaro o‘quv dasturlari, kadrlar siyosati, boshqaruv avtonomiyasi, raqamlashtirish va xalqaro baholashga tayyorgarlik tajribasining ommaviy maktablar uchun amaliy ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, Qozog‘istondagi Nazarboyev intellektual maktablari tajribasi bilan qiyosiy kuzatishlar asosida jarayonni takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqiladi.