SIROJIDDIN SAYYID IJODIDA PUBLITSISTIK JANRLAR VA BADIIY TAFAKKUR MASALALARI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2026)
Mazkur maqolada Sirojiddin Sayyid ijodida publitsistikaning o‘rni va ahamiyati badiiy tafakkur bilan uzviy bog‘liqlikda tahlil qilinadi. Shoir publitsistikasining janrlar tizimi – esse, portret-maqola, portretga chizgi va adabiy xotiralar misolida ochib beriladi. Tadqiqotda badiiy publitsistikaning adabiyot va jurnalistika oralig‘idagi sintez xususiyati, obrazlilik, emotsional-ekspressivlik hamda muallif “men”ining faol namoyoni ilmiy asosda yoritiladi. Sirojiddin Sayyid publitsistikasida Vatan, tarix, ijodkor shaxsiyati va milliy o‘zlik masalalari yetakchi mavzu sifatida talqin qilinadi.