O‘QITUVCHILARNI INKLYUZIV TA’LIMGA TAYYORLASHNING INNOVATSION METODLARI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2026)
Ushbu maqolada o‘qituvchilarni inklyuziv ta’limga tayyorlashning innovatsion metodlari zamonaviy pedagogika talablari va global tendensiyalar asosida tahlil qilinadi. Dunyo ta’limi shiddat bilan individuallashtirish, diversifikatsiya va ta’limda tenglik tamoyillariga o‘tayotgan bir paytda o‘qituvchilarning inklyuziv kompetensiyasini rivojlantirish dolzarb masalaga aylandi. Maqolada raqamli texnologiyalar, universal dizayn, ko‘p darajali qo‘llab-quvvatlash tizimi, masofaviy pedagogik yordam, moslashtirilgan o‘qitish strategiyalari, neyropedagogika va ijtimoiy-emotsional qo‘llab-quvvatlashning zamonaviy metodlari o‘rganilib, ularning o‘qituvchilarning kasbiy tayyorgarligini kuchaytirishdagi samaradorligi yoritiladi. Xalqaro tajribalar va milliy islohotlar qiyosiy tahlili asosida inklyuziv ta’limni joriy etishda o‘qituvchilar uchun innovatsion kompetensiyalar majmuasi hamda ularni shakllantirish mexanizmlari ishlab chiqiladi.