OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA ANALITIK GEOMETRIYA FANINI O‘QITISHDA VIZUAL TA’LIM TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH METODIKASI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida analitik geometriya fanini o‘qitishda vizual ta’lim texnologiyalaridan foydalanishning ilmiy-metodik asoslari yoritilgan. Analitik geometriya fanining murakkab va abstrakt tushunchalarini o‘zlashtirish jarayonida grafik modellar, dinamik kompyuter dasturlari hamda interaktiv vizual vositalarning pedagogik samaradorligi tahlil qilingan. Tadqiqotda vizual texnologiyalarni dars jarayoniga joriy etish bosqichlari, metodlari va ularning talabalarning fazoviy tafakkuri, mantiqiy fikrlashi hamda mustaqil ta’lim olish ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi o‘rni asoslab berilgan. Olingan natijalar vizual ta’lim texnologiyalaridan foydalanish analitik geometriya fanini o‘qitish sifatini sezilarli darajada oshirishini ko‘rsatadi.