ISAJON SULTON ROMANLARIDA ISHQ TALQINLARI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2025)
Maqolada adib Isojon Sulton romanlarida ishq talqinlari, o‘zini anglash va sinov motivlarini ilmiy-nazariy jihatdan umumlashtiriladi. Unda adib ijodidagi ishq talqinlarining o‘zgachaligi hamda uning poetik mahorati ochib beriladi.