TARIXIY ROMANDA BADIIY MASOFA, FAKT VA IJODIY MOHARAT (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2025)
Mazkur maqolada tarixiy roman janrida badiiy masofa (ijodiy distansiya) tushunchasining nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Tarixiy fakt va badiiy to‘qima o‘rtasidagi nisbat, yozuvchining tarixiy voqelikka munosabati hamda ijodiy mahorati masalalari yoritiladi.