ARAB TILIDA MUBOLAG‘A (المبالغة) HODISASINING BALOG‘IY VA SARFIY JIHATLARI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2025)
Mazkur tezis arab tilida mubolag‘a hodisasining nazariy asoslari, uning balog‘at ilmidagi o‘rni hamda sarfiy vositalar orqali yuzaga chiqish shakllarini yoritishga bag‘ishlanadi. Tadqiqotda mubolag‘aning ma’no kuchaytirishdagi funksiyasi, uslubiy ahamiyati va g‘uluv hodisasidan farqlanish mezonlari tahlil qilinadi.