BIG DATA TEXNOLOGIYALARI YORDAMIDA KUTUBXONA STATISTIK MA’LUMOTLARINI TAHLIL QILISH (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2025)
Maqolada kutubxona faoliyatida yuzaga kelayotgan katta hajmdagi statistik ma’lumotlarni qayta ishlash, tahlil qilish va ularning asosida qaror qabul qilish jarayonida Big Data texnologiyalarining qo‘llanishi o‘rganilgan. Hadoop, Spark va NoSQL bazalari asosida ma’lumotlarni tezkor qayta ishlash yondashuvlari ko‘rib chiqilgan.