YETKAZIB BERUVCHILARNING IMKONIYATLARINI RIVOJLANTIRISH VA KENGAYTIRISH (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2025)
Ushbu maqolada yetkazib beruvchilarning imkoniyatlarini rivojlantirish va kengaytirishning zamonaviy biznes jarayonlaridagi o‘rni hamda ahamiyati yoritilgan. Ta’minot zanjirining barqarorligi, sifat ko‘rsatkichlarining oshishi, xarajatlarning optimallashtirilishi va innovatsion jarayonlarning jadallashuvi yetkazib beruvchilar salohiyatiga bog‘liq ekani ilmiy va amaliy nuqtai nazardan tahlil qilingan. Maqolada mavjud muammolar — moliyaviy resurslar yetishmasligi, texnik eskirganlik, malakali kadrlar tanqisligi, logistika tizimlarining sustligi kabi omillar ko‘rib chiqilib, ularni bartaraf etish bo‘yicha samarali yechimlar taklif etilgan. Natijada yetkazib beruvchilar bilan samarali hamkorlik qilish korxonalarning raqobatbardoshligini oshirishi, innovatsion rivojlanishni tezlashtirishi va ishlab chiqarish jarayonlarining barqarorligini ta’minlashi ta’kidlangan.