ҚАЗАҚ ӘДЕБИЕТІНДЕГІ ИНТЕРМӘТІНДІК БАЙЛАНЫСТАР (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2025)
Қазіргі заманғы әдебиеттану ғылымында көркем мәтінді басқа мәтіндермен және мәдени контексттермен сабақтастықта қарастыру әдісі — интермәтіндік талдау — ерекше өзектілікке ие болып отыр. Бұл бағыттың теориялық негізін ХХ ғасырдың екінші жартысында француз ғалымы Юлия Кристева қалыптастырды. Ол Михаил Бахтиннің «диалогизм» ұғымын дамыта отырып, әрбір мәтін өзге мәтіндердің ықпалын, олардың ізі мен жаңғырығын бойында сақтайтынын дәлелдеді.