KIMYOVIY MODDALAR ISHLAB CHIQARISH JOYLARIDA AVARIYALAR VAQTIDA NAFAS OLISH TIZIMINI HIMOYALASH VA EVAKUATSIYA QOIDALARI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2025)
Ushbu maqolada kimyoviy moddalar ishlab chiqarish korxonalarida avariya holatlari sodir bo‘lganda xodimlarning nafas olish tizimini himoyalash, himoya vositalaridan to‘g‘ri foydalanish, evakuatsiya tartib-qoidalariga rioya qilish, birinchi yordam ko‘rsatish va avariyalarni oldini olish bo‘yicha ilmiy-amaliy ma’lumotlar bayon etilgan. Maqola nafaqat nazariy bilimlarni, balki real ishlab chiqarish sharoitida qo‘llanadigan amaliy tavsiyalarni ham qamrab oladi. Matnda kimyoviy moddalarning xavf turlari, respiratorlar va izolyatsion apparatlar, evakuatsiya jarayoni va xavfsizlik choralariga oid keng ma’lumotlar keltiriladi. Ushbu material texnik xodimlar, sanoat korxonalari rahbarlari, favqulodda holatlar bo‘yicha mutaxassislar va talabalarga mo‘ljallangan.