ISHLAB CHIQARISH JARAYONIDA SHIKASTLANISHLARNI TAHLIL QILISHNING ZAMONAVIY USULLARI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2025)
Ushbu maqolada ishlab chiqarish jarayonida yuzaga keladigan shikastlanishlarni tahlil qilishning zamonaviy usullari ilmiy asosda yoritilgan. Mehnat faoliyati davomida sodir bo‘ladigan baxtsiz hodisalarning asosiy sabablari tahlil qilinib, ularni aniqlash va oldini olishda statistik, tizimli hamda risklarni baholash usullarining ahamiyati ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, axborot texnologiyalari va avtomatlashtirilgan ma’lumotlar tizimlaridan foydalanish orqali shikastlanishlar monitoringini olib borishning samaradorligi asoslab berilgan. Maqola ishlab chiqarish korxonalarida mehnat xavfsizligini ta’minlash, xodimlar salomatligini muhofaza qilish va shikastlanishlar darajasini kamaytirishga qaratilgan ilmiy-amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.