ZAMONAVIY O‘ZBEK HIKOYACHILIGIDA BADIIY TIL VA USLUB YANGILANISHI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy o‘zbek hikoyachiligining badiiy til va uslubiy yangilanish jarayonlari tahlil qilingan. Mustaqillikdan keyingi o‘zbek adabiyotida hikoyachilik janrida yuz bergan o‘zgarishlar — syujet qurilishi, obraz yaratish, psixologik tasvir, til va uslubdagi yangicha izlanishlar misolida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot davomida o‘zbek hikoyachiligining poetik tizimi, leksik-uslubiy vositalar va ularning badiiy funksiyasi tahlil etiladi. Muallif hikoya janrida og‘zaki nutq unsurlarining kengayishi, individual uslubning kuchayishi va psixologizmning yetakchi o‘ringa chiqishini aniqlaydi. Shuningdek, zamonaviy hikoyachilikda milliy ruh va global adabiy tendensiyalar sintezi jarayoni ochib beriladi.