O‘QUVCHILARGA INGLIZ TILINI O‘QITISHNING ZAMONAVIY PEDAGOGIK YONDASHUVLARI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2025)
Mazkur maqolada o‘quvchilarga ingliz tilini o‘qitishda qo‘llanilayotgan zamonaviy pedagogik yondashuvlar yoritilgan. Jumladan, kommunikativ yondashuv, CLIL texnologiyasi, topshiriqqa asoslangan o‘qitish (Task-Based Learning) va differensial yondashuv kabi metodlar tahlil qilingan. Har bir metodning afzalliklari, o‘quvchilarning til ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi roli va amaliy qo‘llanilishi haqida fikr yuritilgan. Maqola zamonaviy ingliz tili darslarini samarali tashkil etish, o‘quvchilarda til kompetensiyasini shakllantirishga qaratilgan tavsiyalarni o‘z ichiga oladi. Ushbu material ingliz tili o‘qituvchilari, metodistlar va pedagogik ta’lim sohasida izlanayotgan mutaxassislar uchun foydalidir.