ТАЛАБАЛАРНИНГ ИЖТИМОИЙ-АХБОРОТ КОМПЕТЕНТЛИГИНИ ШАКЛЛАНТИРИШНИНГ ДОЛЗАРБЛИГИ (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2025)
Шахслараро муносабатлар асосини ахборот ташкил этади. Ижтимоий муносабатлар жараёнида ўзаро ахборот алмашинувнинг юзага келиши: шахснинг муайян воқеа, ҳодиса, жараён, объект, субъект, предмет тўғрисидаги маълумотларга эга бўлишини таъминлайди; шахсларнинг қизиқишлари асосида юзага келадиган эҳтиёжларини қондиради; муносабатни юзага келтиради; муносабатларнинг доимий, изчил кечишини таъминлайди; жараённи ёки шахслар фаолиятини тартибга солади; маълум соҳа ёки йўналиш бўйича ўзлаштирилган билимларни бойитади; шахс дунёқараши, маънавиятини ривожлантиради.