TURIZMDA XAVFSIZLIKNI BARTARAF ETISH MASALALARI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2025)
Ushbu maqola turizm sohasidagi xavfsizlik masalalarini bartaraf etishning dolzarb ahamiyatini o'rganadi. Unda turizmda yuzaga kelishi mumkin bo'lgan asosiy xavf-xatarlar, ularning turlari va oqibatlari tahlil qilinadi. Maqolada turistik obyektlar va marshrutlarda xavfsizlikni ta'minlashning zamonaviy usullari, texnologiyalari va xalqaro tajribasi ko'rib chiqiladi. Shuningdek, turistlarning xavfsizligini oshirish bo'yicha davlat organlari, turizm tashkilotlari va mahalliy hamjamiyatlarning hamkorlikdagi faoliyati muhimligi ta'kidlanadi.