ЎТКИР РЕСПИРАТОР КАСАЛЛИКЛАР БИЛАН ТЕЗ-ТЕЗ КАСАЛЛАНУВЧИ МАКТАБ ЁШИДАГИ БОЛАЛАРДА ИММУН ТАНҚИСЛИКНИНГ ЧУҚУРЛИК ДАРАЖАСИ ВА ИММУНОКОРРЕКЦИЯИНГ САМАРАДОРЛИГИНИ БАҲОЛАШ (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2025)
Ўткир респиратор касалликлар билан касалланган бемор болаларнинг иммун ҳолатини баҳолашни етарлича амалга ошириш мақсадида, иммун тизимидаги етишмовчиликка етарли даражада баҳо бериш учун иммунодефицитларнинг чуқурлилик даражасини белгиловчи кўрсаткич –ИДИ (иммундефицит индекси) ва ҳар хил иммун тизим фаолиятини тикловчи дори воситаларнинг иммун тизимга таъсир самарадорлигини ўрганувчи кўрсаткич иммуномодуляция индекслари (ИМИ) ўрганилди.