VAQT SEMALI LEKSIK BIRLIKLARDA GETEROGENLIK IMKONIYATI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2025)
Leksika muayyan tildagi so‘zlarning umumiyligi, jami bo‘lish bilan birga eng o‘zgaruvchan sath hisoblanadi. Chunki til jamiyat bilan hamohang  rivojlanar ekan, uning yangidan yangi belgilari leksikada o‘z aksini topib boradi.