CHET TILI O‘QITUVCHILARINING KASBIY KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2025)
Mazkur tadqiqotda chet tili o’qituvchilarining kasbiy kompetentligini rivojlantirishning asosiy yo'nalishlari va metodlari tahlil etilgan bo’lib, bu jarayonda o’qituvchilarning kasbiy o’sishiga, ularning pedagogik faoliyatiga yangi yondashuvlarni qo’llashga alohida e’tibor qaratilgan. O'qituvchilarni o'qitishning yangi usullari va axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanish, ular bilan samarali muloqotda bo'lish, o'quvchilarning psixologik ehtiyojlarini qondirish va individual yondashuvni amalga oshirish muhim masalalardan hisoblanadi.Ushbu ilmiy ish, chet tili o'qituvchilarining kasbiy kompetentligini oshirishga qaratilgan metodologik tavsiyalarni ishlab chiqishga, ularni o'quv jarayonida yuqori samaradorlikka erishishlariga ko’maklashishga yo'naltirilgan.