BOSHLANG’ICH SINFLARDA MATEMATIKA FANINING BOSHQA FANLAR BILAN INTEGRATSIYALASHUVI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinflarda matematika fanining boshqa fanlar bilan integratsiyalashuvi masalasi yoritilgan. Integratsiya o‘quvchilarning mantiqiy va ijodiy fikrlashini rivojlantirish, fanlararo bog‘liqlikni shakllantirish hamda real hayotiy bilimlarni chuqurroq o‘zlashtirishga xizmat qiladi. Maqolada matematikaning ona tili, tabiatshunoslik, texnologiya va san’at kabi fanlar bilan bog‘lanish usullari tahlil qilinib, integratsiyaning samaradorligini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan. Shuningdek, turli o‘quv metodlari, innovatsion yondashuvlar va interfaol o‘yinlar orqali integratsiyalashgan darslarning ta’lim jarayonidagi ahamiyati yoritilgan. Ushbu ish boshlang‘ich ta’lim o‘qituvchilari va metodistlar uchun foydali bo‘lib, bolalarning matematika faniga bo‘lgan qiziqishini oshirishga xizmat qiladi.