ANTROPOGEN LANDSHAFTLAR VA ULARNING TURLARI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2024)
Mazkur maqolada antropogen landshaftlarning mazmuni, turlari va ularning zamonaviy dolzarbligi tahlil qilingan. Inson faoliyati natijasida tabiiy landshaftlarning o‘zgarishi qishloq xo‘jaligi, sanoat, urbanizatsiya va turizm orqali amalga oshayotgani batafsil ko‘rib chiqilgan. Antropogen landshaftlarning shakllanishi bilan bog‘liq ekologik muammolar, jumladan iqlim o‘zgarishi, bioxilma-xillikning kamayishi va cho‘llanish masalalari yoritilgan.