AMALIY LANDSHAFTSHUNOSLIKNING AHAMIYATI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2024)
Ushbu maqolada Amaliy lanfshaftshunoslik vujudga kelishi va rivojlanishi to’g’risida ma’lumot beriladi. Amaliy landshaftshunoslikning maqsadi va vazifalari, tadqiqot bosqichlari va landshaftlarni baholash haqida so’z yuritiladi.