QARAQALPAQ XALQNIŃ KALENDAR MENEN BAYLANISLI BOLǴAN XALIQ AWIZEKI DÓRETIWSHILIGI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2024)
Qaraqalpaq folklorında kalendar menen yaǵnıy máwsim menen baylanıslı bolǵan xalıqtıń awızeki salt-dástúr jırları, prozalıq áńgimeleri barshılıq. Qaraqalpaq folkoristika iliminde búgingi kúnge máwsimge baylanıslı bolǵan salt dástúr jırları, máresim qosıqları úyreniw aktual máselelerdiń birine aylanbaqta. Atap aytqanda, báhár máwsimine baylanıslı bolǵan nawrız bayramı dástúrleri, súmelek seyili aytımları, geshteklerdegi aytıs úlgileri ulıwma jıl dawımında bolǵan samal shaqırıw, qawın seyili hám t.b. máresimlerge tán bolǵan biraz folklorlıq úlgiler bar