SOBIQ ITTIFOQ DAVRIDA KATTAQO’RG’ON TUMANI AHOLISI TURMUSH TARZI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2024)
1921-1922-yillarda Turkiston jumhuriyatdagi 22 ta paxta tozalash zavodi o’z imkoniyatining 14,5 foizi darajasida ishlab, 339 ming pud (5624 tonna) tola olingan. Ana shunday og’ir sharoitga qaramasdan paxtachilikni tiklash uchun qattiq kurash olib borildi. Bosh paxtachilik qo’mitasi paxta ekinlarining kontraksiya usulini joriy qildi va paxta ekuvchilar uchun bevosita pul bilan hisob kitob qilish tizimi belgilandi.