(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2024)
Ushbu maqolada lingvistikaning neyropedagogik asoslarida dasturlash nazariyasi va amaliyotining o’rni va ahamiyati yoritilgan. Maqolada ushbu sohaning rivojlanish tarixi, bugungi kundagi holati va kelajakdagi istiqbollari tahlil qilingan. Shuningdek, neyropedagogika va dasturlashning o’zaro aloqadorligi, neyropedagogik yondashuvlar asosida dasturlashni o’qitish usullari va ularning samaradorligi haqida so’z boradi. Maqolada lingvistika, neyropedagogika va dasturlash sohalaridagi so’nggi tadqiqotlar natijalari tahlil qilingan va ularning amaliy ahamiyati ko’rsatib berilgan.