(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2024)
Ushbu maqolada, bugungi kunda Oliy ta’lim tizimlarida dolzarb muammo bo‘lib kelayotgan mustaqil ta’lim haqida so‘z boradi. Mustaqil ta’limdan ko‘zlangan asosiy maqsad va qadimgi allomalar qarashlari yoritildi. Bundan tashqari, mustaqil ta’limni tashkil qilishning pedagogik shartlari o‘rganildi. Shu bilan birgalikda, talabalar hayotida mustaqil ta’limning qay darajada muhimligi ko‘rib chiqildi.