(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2024)
Maqolada har qanday faoliyat sohasi va huquqiy shakldagi korxonalarning o’z moliyaviy ahvoli va barqarorligini davriy baholash zarurati va ahamiyati muhokama qilinadi. Ushbu maqolada bankrotlik bo’yicha joriy statistik ma’lumotlar taqdim etiladi, to’lovga layoqatsizlik xavfi bilan bog’liq muammolar yoritiladi va bu qanday amalga oshirilganligi baholanadi. Ijobiy va salbiy oqibatlarga olib keladi. Eng ko’p ishlatiladigan qiyosiy baholash bankrotlik ehtimolini baholash usullari va ularni optimallashtirish bo’yicha tavsiyalar taqdim etiladi.