(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2024)
Bozor munosabatlari sharoitida korxonalarning asosiy vositalari bilan yetarli darajada ta’minlanganligini o‘rganish bilan bir qatorda, ularning samaradorlik ko‘rsatkichlarini o‘rganish asosiy o‘rinda turadi. Chunki, korxona asosiy vositalar bilan yetarli darajada ta’minlangan bo‘lsa-yu, lekin ulardan samarali foydalanilmasa, u holda korxonaning samaradorligi pasayib ketadi. Shu sababdan mahsulot ishlab chiqarish dasturining muvaffaqiyatli bajarilishida nafaqat asosiy vositalarning tarkibi, tuzilishi, texnik, holati, balki ulardan samarali foydalanishga ko‘p jihatdan e’tibor qaratilish lozim.