(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2024)
Ushbu maqolada o’zbek adabiyotining yorqin yulduzlaridan biri bo’lgan, taniqli satirik, muxammas va murabba janrlarida ijod olib borgan Muhammad Aminxo’ja Muqumiy ijodi va uning adabiy tahlili olib borilgan. Shuningdek, muallifning bu sohada doir ko’plab qarashlarni taqqoslab o’rgangan va shaxsiy fikrlarini keltirgan.