(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2024)
Maqola raqamli iqtisodiyotning moliyaviy huquqqa ta’sirini o’rganishga bag’ishlangan. Iqtisodiyotni raqamlashtirish sharoitida yangi texnologiyalar, bir tomondan, huquqiy tartibga solish predmetining kengayishiga olib keladi, boshqa tomondan, tartibga solish, boshqarish, moliyaviy nazorat va nazoratga yordam beradigan vosita ekanligi aniqlandi. Ishda moliyaviy texnologiyalarning har xil turlari, birinchi navbatda tartibga soluvchi (RegTech) va nazorat qiluvchi (SupTech) ko’rib chiqiladi. Tadqiqot natijalariga ko’ra, muallif "tartibga solish texnologiyalari" atamasi umuman muvaffaqiyatsiz degan xulosaga keladi. Bundan tashqari, shuni aytish kerakki, tor ma’noda moliyaviy texnologiyalar bu faqat moliya bozorlarida qo’llaniladigan vositalar va usullarning to’plami, keng ma’noda — moliyaviy tartibga solish, nazorat qilish va nazorat qilish bilan bog’liq barcha sohalarda qo’llaniladi.