(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2024)
Adabiyot – bu millatning ruhi, millatning ko‘zgusidir. Adabiy ta’limda adabiyot o‘qitish orqali o‘quvchilarda obrazli fikrlash, badiiy-estetik did, keng dunyoqarash kabi tushunchalar va kitobga, badiiy asarga bo‘lgan muhabbat hissi oshadi. Zero, badiiy adabiyot inson qalb go‘zalligini, dilidagi ezgulikni yuzaga chiqaruvchi vositadir. Zamonaviy adabiyot darslarida milliy hamda jahon adabiyoti vakillarining durdona asarlari o‘rin olgan bo‘lib ular, asosan, o‘quvchilarni mustaqil fikrlashga va ularning ma’naviy olamini boyitishda muhim omil bo‘lib xizmat qiladi.